Semesterångest ändå

Okey, alla försök till sansad ödmjukhet inför semestern är nu bortglömda… för nu är den här! Och den ilar förbi i oroväckande hastighet! Snart är den sluuuut! Panik!

Först kickstartade vi med midsommarkransar och ack-så-kalla-men-mersmakande bad, sedan for vi till Legoland och tillbaka, därefter tog orken slut. Den ersattes oturligt nog av svinkoppor. Ett otrevligt inslag i sommaridyllen. Tvätta, smörja, plåstra, tvätta lite till. Det blev inte bättre iallafall. När stora variga sår bredde ut sig på minstingen blev det penicillin. Och storsanering. Alla nappar, tandborstar och medicinskedar kokades. Lakan, kläder och handdukar tvättades. Mattorna med. Golv, stolar och soffor såpskurades. Barn och make städades bort för att mamma skulle få ha sina hysteriska utbrott för sig själv. Puh, nu så. Nähä. Det blev inte bättre ändå. Storiga variga sår över nästan hela minstingen och ett sakta men säkert växande på storebror. Nä nu. Doktor igen. Ny penicillin. Den första tar bara en sorts bakterier, vi måste fått den andra sorten. Så nu ska barnen såpskuras dom med, och huset åter desinficeras efter förmåga. Handdukar och samtliga kläder byts 2 ggr / dag. Tvättmaskinen går varm, dygnet runt.

Barnen smittar uppenbarligen. Vi kan inte precis umgås med någon. Vi kan inte åka och bada. Grannarnas pool som varit lyckans hemvist för äldste sonen och samtliga grannskapets barn, är nu förbjudet område. Risken finns att vi redan lyckats kontaminera den, men vi har snälla och förlåtande grannar. Så snälla att man gärna hade umgåtts lite med dom, om man inte var en vandrande miljöfara. Jag börjar bli lappsjuk. Barnen börjar bli stallmodiga. Okey att man behöver vila och omgruppera sig inför semestern, jag är för det, men nu har vilan övergått i långtråkig väntan på att bli friska.

Oh härliga sommar vart tar du vägen?

Om vardagsmos

Beteende- och samhällsvetare med författarambitioner. Mamma till två barn och (hittills) en bok: "Bland rymdraketer och navelludd - en vardagshjältes betraktelser"
Detta inlägg publicerades i Familjeliv 2011 och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Semesterångest ändå

  1. Pingback: Springande maskmammor | vardagsmos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s